110 miljoen euro boete voor Facebook voor delen WhatsApp-data 2017-05-19T11:06:23

500px: Foto’s uploaden

Google Lens kan objecten herkennen

110 miljoen euro boete voor Facebook voor delen WhatsApp-data

110 miljoen euro boete voor Facebook voor delen WhatsApp-data

Facebook moet een boete van 110 miljoen euro betalen aan de EU, omdat het bedrijf ondanks eerdere toezeggingen toch data van WhatsApp heeft gekoppeld met Facebook.

Facebook nam de berichtendienst WhatsApp over in 2014. Van de Europese Commissie moest het bedrijf de data van de twee diensten gescheiden houden. In augustus van 2015 voerde Facebook echter een wijziging in de gebruiksvoorwaarden toe, waardoor de twee diensten alsnog werden gekoppeld.

De Europese Commissie maakte eind 2015 bezwaar tegen deze koppeling, en dat heeft nu geresulteerd in een boete van 110 miljoen Euro voor Facebook. Facebook zegt dat de informatie die ze aan de Europese Commissie had gegeven voor de overname van WhatsApp, niet volledig was.

Alternatieven

Als je het niet prettig vindt dat een bedrijf als Facebook eigenaar is van een berichtendienst die gegevens deelt, kun je kiezen uit een van de vele WhatsApp-alternatieven.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord