12 procent internetgebruikers ontevreden over provider 2013-11-04T17:10:33

Eerste Twitter-straat ter wereld

Bel-me-niet register officieel in werking

12 procent internetgebruikers ontevreden over provider

12 procent internetgebruikers ontevreden over provider

Volgens de Nationale Consumenten Enquête is 12 procent van de internetters ontevreden is over de kwaliteit van hun internetaanbieder. Van die groep is 5,76 procent niet helemaal tevreden maar vooralsnog niet van plan om over te stappen op een andere aanbieder. 1,79 procent van de ondervraagden is redelijk ontevreden en overweegt een overstap.

Volgens de Nationale Consumenten Enquête is 12 procent van de internetters ontevreden is over de kwaliteit van hun internetaanbieder.

Van die groep is 5,76 procent niet helemaal tevreden maar vooralsnog niet van plan om over te stappen op een andere aanbieder. 1,79 procent van de ondervraagden is redelijk ontevreden en overweegt een overstap. 4,45 procent is dermate ontevreden dat er direct wordt overgestapt bij een goed aanbod. De voornaamste redenen om te wisselen van provider zijn hoge abonnementskosten en de snelheid van de internetverbinding. De percentages komen van meer dan 43.000 respondenten van de Nationale Consumenten Enquête.

In een eerder onderzoek van Telfort uit februari geeft bijna 25 procent van de ondervraagden aan te willen overstappen. Daarnaast laten veel respondenten in dat onderzoek weten slechts af te zien van overstappen omdat ze geen zin hebben in het 'gedoe' dat erbij komt kijken. Vooral de angst om tijdelijk zonder internet te zitten, speelt daarbij een grote rol. De weerstand tegen overstappen is echter snel afgenomen nu vrijwel alle nieuwe internetproviders die overstap volledig verzorgen, ook als het contract is gecombineerd met telefoniediensten. Deze service maakt het voor consumenten een stuk eenvoudiger om zorgeloos over te stappen.

De lagere ontevredenheid onder de meer dan 43.000 respondenten van de Nationale Consumenten Enquête valt wellicht te verklaren vanuit de verbeterde procedures rond het overstappen. Aan de ene kant zijn veel consumenten zonder 'gedoe' overgegaan naar een provider die beter aansluit op hun wensen. Aan de andere kant hebben veel providers hun tarieven verlaagd en de kwaliteit van de verbinding verbeterd om te voorkomen dat klanten overstappen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord