15 jaar Wikipedia: Lees de gekste artikelen 2016-01-15T13:06:50

Eten bestellen goedkoper door verplichte lagere transactiekosten

Hoe moet je je Netflix-abonnement opzeggen?

15 jaar Wikipedia: Lees de gekste artikelen

15 jaar Wikipedia: Lees de gekste artikelen

Wikipedia bestaat vandaag 15 jaar. De online encyclopedie bevat miljoenen artikelen en als je ze allemaal zou lezen, zou je 16 jaar bezig zijn. Er is over de gekste onderwerpen geschreven. We zetten een paar opmerkelijke Wiki-pagina's voor je op een rij.

Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 - de naam van een Zweeds kind, totdat de rechter er een stokje voor stak. Daarom maakt de naam géén deel uit van de lijst van kinderen van beroemdheden met vreemde namen.

Rinderkennzeichungs- und Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz - tot voor kort het langste woord in de Duitse taal. Niet uit te spreken, net zoals overigens Taumata­whakatangihanga­koauau­o­tamatea­pokai­whenua­ki­tana­tahu.

Papierformaat - Opvallend genoeg was dit vorig jaar één van de meestgelezen artikelen op Wikipedia. Relevant: Toiletpapieroriëntatie. Hoe hang jij je toiletpapier op?

Botermes - Gebruik je een botermes om boter mee te sméren? Oei, dat is niet de bedoeling. Ook voor onzinnige etiquette zit je bij Wikipedia aan het juiste adres.

Flauwvallende geit - Deze onfortuinlijke dieren kunnen zo schrikken dat ze kort verlamd raken, maar niet daadwerkelijk flauwvallen. Is dat misverstand ook weer uit de wereld geholpen.

Spongiforma squarepantsii - Een paddenstoel die is vernoemd naar Spongebob Squarepants, maar helaas niet in een ananas onder de zee woont. 

Vliegend Spaghettimonster - Dit is de God van het pastafarianisme, een (anti)religie die ook in Nederland aanhangers heeft. Heeft overigens niks te maken met Spaghettificatie.

Zin van het leven - Verwacht er niet te veel van.

Lijst van Nederlandse spreekwoorden en gezegden - Als het kalf verdronken is, valt de appel niet ver van de boom. En als de kat van huis is, dan is en blijft het een lelijk ding. Ben je wel eens kwijt hoe een gezegde ook alweer gaat? Deze pagina biedt uitkomst. 

Dammen van A tot Z - Van Afgebroken partij tot Zwitsers systeem. Een aanrader voor wie vroeg op moet, maar moeilijk in slaap valt.

En dan nog even dit

Probeer het zelf: je komt altijd uit op filosofie

Open een willekeurige Wikipedia-pagina en klik telkens op de eerste hyperlink die je tegenkomt. Naar verloop van tijd kom je altijd uit op de pagina over filosofie, wat overigens het beste werkt op de Engelse Wikipedia.

De opvallende Wikipedia-aanpassingen van de Nederlandse overheid

Iedereen kan bijdragen leveren aan Wikipedia en de Nederlandse overheid doet dat ook. Zo is het logisch dat het Ministerie van Infrastructuur en Milieu de pagina over Geschiedenis van Nederland aanpast. Maar er wordt niet altijd uit landsbelang gehandeld...

Zo heeft iemand bij de Gemeente Tilburg de Make You Feel My Love-pagina bewerkt. En een ambtenaar bij het Ministerie van Justitie had wel erg veel tijd om handen om deze gekke aanpassing te maken:

We verzinnen het niet


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord