15% van Nederlanders gebruikt soms wifi van buren 2017-09-20T10:34:33

iPhone 8 versus iPhone 7

Online bibliotheek met e-boeken telkens populairder

15% van Nederlanders gebruikt soms wifi van buren

15% van Nederlanders gebruikt soms wifi van buren

Uit onderzoek van Multiscope en internetvergelijk.nl blijkt dat 15 procent van de Nederlanders wel eens het wifi-netwerk van de buren gebruikt. Saillant detail: lang niet iedereen vraagt daarbij om toestemming.

6 procent van de ondervraagden zegt namelijk van het draadloos internet van de buren gebruik te maken zonder dat netjes te melden.

Redenen om bijvoorbeeld de wifi-verbinding van je buurman te lenen zijn o.a. een verhuizing waarbij nog wordt gewacht op een eigen internetverbinding of een storing bij de eigen provider. Ook kostenbesparing en beter downloadsnelheden 'aan de overkant' worden als reden aangegeven.

Strafbaar

Internetvergelijk wijst er op dat het inbreken op andermans wifi zonder toestemming strafbaar is in het kader van computervredebreuk, maar dat geldt alleen voor beveiligde verbindingen. Je zou dan dus het wachtwoord omzeild of geraden moeten hebben.

Maar als de buren geen wachtwoord hebben ingesteld en het dus een open netwerk betreft, dan is de kans klein dat je daarvoor echt in de juridische problemen raakt. Tot op heden zijn daar nog geen rechtelijke uitspraken over gedaan.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord