16-jarige jongen maakt ruimtefoto's vanaf 36 kilometer hoogte 2013-11-04T15:40:13

Windows 7-update veroorzaakt crashes bij rebooten

Gentleman van PSY goed voor 19 miljoen YouTube-views

16-jarige jongen maakt ruimtefoto's vanaf 36 kilometer hoogte

16-jarige jongen maakt ruimtefoto's vanaf 36 kilometer hoogte

De 16-jarige Matthijs Tissen maakte met een weerballon en een camera foto's vanuit de ruimte op 36 kilometer hoogte. De resultaten zijn nu te bekijken op zijn website.

Matthijs Tissen haalde zijn inspiratie uit de beelden die de Nederlandse astronaut André Kuipers gedurende zijn verblijf in de ruimte maakte vanuit de International Space Station. Daarop wilde de Hilversummer zelf ook foto's nemen van Nederland vanuit de lucht. Om zijn project te bekostigen waren diverse sponsors bereid om een geldbedrag te storten.

Afgelopen zondag 7 april was het weer eindelijk goed genoeg om zijn weerballon met camera op te laten. Tissen gebruikte daarvoor een weerballon en een GoPro-camera, ingebouwd in een zelfgemaakte box waarop hij in koeienletters zijn 06-nummer had geschreven. Deze werd in Hilversum opgelaten en landde 2,5 uur later veilig terug op aarde.

Het viel niet mee om de sportcamera terug te vinden, meldt Bright. Tissen gebruikte tijdens zijn zoektocht een GPS Messenger die elke 10 minuten zijn coördinaten doorgaf aan een website. Dat was maar goed ook, want het toestel was een eind verderop geland in een weiland in de buurt van Arnhem bij de grens tussen Nederland en Duitsland. Een Duits stel bleek het pakketje gevonden te hebben en had dit meegenomen naar hun woning in het Duitse plaatsje Heiden.

Het resultaat van al zijn inspanningen mag er zijn. Op de website van Tissen is een aantal prachtige foto's gemaakt vanuit de ruimte te bewonderen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord