16-jarige jongen opgepakt voor aanval op Mastercard 2013-11-04T16:41:24

Computer Idee's Wilde Weggeef Week Winnaar

Gigantische toename Android telefoons

16-jarige jongen opgepakt voor aanval op Mastercard

16-jarige jongen opgepakt voor aanval op Mastercard

Hackers hebben deze week verschillende aanvallen uitgevoerd op bedrijven die WikiLeaks op de een of andere manier hebben tegengewerkt.

Hackers hebben deze week verschillende aanvallen uitgevoerd op bedrijven die WikiLeaks op de een of andere manier hebben tegengewerkt. Gisteren is een 16-jarige jongen in Den Haag aangehouden omdat hij betrokken was bij DDoS-aanvallen op de websites van Mastercard en Visa.

De jongen maakt waarschijnlijk deel uit van de groep ‘Anonymous' die onder onder de naam Operation Payback hackers oproept om organisaties die WikiLeaks tegenwerkten aan te vallen.

Een deel van de aanvallen is afkomstig uit Nederland, een van de servers stond in Haarlem (nu offline). De politie heeft beslag gelegd op zijn computers en digitale gegevensdragers. "De jongen is in verzekering gesteld en vandaag verhoord door rechercheurs van het Team High Tech Crime van de Nationale Recherche. De jongen wordt gezien als iemand die de aanvallen coördineerde. Hij heeft een bekentenis afgelegd over de aanvallen op MasterCard en Visa en moet vrijdag voor de rechter in Rotterdam verschijnen.

Volgens het OM maakt de jongen deel uit van een veel grotere groep en verwacht dat er meer arrestaties zullen volgen. Andere websites die met aanvallen te maken kregen waren o.a. Het Zweedse OM, PayPal, Amazon en De Zwitserse postbank.

[Via Webwereld]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord