17-jarige hacker steelt data 65.000 creditcards

© CIDimport

17-jarige hacker steelt data 65.000 creditcards

Geplaatst: 8 juli 2010 - 06:07

Aangepast: 27 augustus 2022 - 11:27

Redactie ID.nl

Scotland Yard heeft twee tieners gearresteerd omdat ze betrokken waren bij een forum dat zich bezighield met het verhandelen van malwaretools en gestolen financiële informatie.Het in kaart brengen van het forum duurde acht maanden, waarbij Scotland Yard ondermeer ontdekte dat het forum ruim 8000 leden telde. Naast malwaretools en kant-en-klare trojans werd er op het forum ook druk gehandeld in handleidingen (over het opzetten van botnets bijvoorbeeld) en data die al door malware was gestolen. De tieners, 17 en 18 jaar oud, zouden iets te maken hebben gehad met de gestolen creditcard-data.

Scotland Yard heeft twee tieners gearresteerd omdat ze betrokken waren bij een forum dat zich bezighield met het verhandelen van malwaretools en gestolen financiële informatie.

Het in kaart brengen van het forum duurde acht maanden, waarbij Scotland Yard ondermeer ontdekte dat het forum ruim 8000 leden telde. Naast malwaretools en kant-en-klare trojans werd er op het forum ook druk gehandeld in handleidingen (over het opzetten van botnets bijvoorbeeld) en data die al door malware was gestolen. De tieners, 17 en 18 jaar oud, zouden iets te maken hebben gehad met de gestolen creditcard-data.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten