1Password voegt 'leuke' beveiliging toe aan iOS-app

© CIDimport

1Password voegt 'leuke' beveiliging toe aan iOS-app

Geplaatst: 27 januari 2015 - 11:29

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:30

Redactie ID.nl

De wachtwoorden-app 1Password heeft een aantal vernieuwingen doorgevoerd waardoor inloggen veiliger en zelfs 'leuker' wordt. Zo wordt het nu mogelijk tweestapsverificatie te gebruiken om een extra beveiligingslaag aan je inlogcodes toe te voegen.

Die tweestapsverificatie is voorlopig alleen beschikbaar op de iOS-variant en alleen voor premium-gebruikers. Dan krijg je wel wat, want de makers beloven dat het zelfs 'leuk' kan worden om 1Password te gebruiken - voor zover je wachtwoorden en inloggen leuk kan maken.

In-app

Normaal moet er bij tweestapsverificatie gebruik worden gemaakt van een extra apparaat of dienst, zoals het ontvangen van een sms-code. In de app van 1Password wordt automatisch zo'n code aangemaakt, zodat je alles in dezelfde app kunt regelen.

Lijst standaard-diensten

Ook is een lange lijst toegevoegd van sites en diensten die samenwerken met 1PAssword. Daarmee kun je in één keer een uniek wachtwoord aanmaken voor veel nieuwe diensten waar je in de app zelf lid van kunt worden. 1Password maakt dan automatisch een wachtwoord voor je aan.

Premium

1Password is in principe gratis, maar de nieuwe beveiligde functies zitten in de premium-versie van de app. Die kost eenmalig 10 euro - zeer de moeite waard om voor je beveiliging neer te tellen. Je kunt de app hier downloaden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten