'25% van websites draait op WordPress'

© CIDimport

'25% van websites draait op WordPress'

Geplaatst: 9 november 2015 - 11:57

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:18

Redactie ID.nl

Ruim een kwart van alle websites op het internet draait op WordPress. Dat meldt W3Techs, een onderzoeksbureau dat onder andere kijkt naar de inhoud van websites.

WordPress was altijd al één van de bekendste en meestgebruikte contentmanagementsystemen op internet, maar groeit vooral de laatste jaren hard door. Begin dit jaar werd het systeem op 23,3% van alle websites gebruikt.

Grootste

Dat is veel meer dan andere open source en gratis CMS'en, zoals Joomla of Drupal. Die staan ieder op gemiddeld 2,5% van alle websites. Andere websites maken daarentegen hun eigen cms. WordPress is daarmee ontegenzeggelijk het meestgebruikte platform voor websites op internet.

Makkelijk te installeren

WordPress wordt zo vaak gebruikt omdat het kinderlijk eenvoudig te installeren is, en omdat er veel plugins en thema's beschikbaar zijn. Volgens critici maakt dat het platform ook kwetsbaar voor aanvallers, want er hoeft maar één lek te zitten in een applicatie of een thema en de website kan makkelijk uitgebuit worden. Er zijn al vaker aanvallen geweest op WordPress, die vaak succesvol zijn omdat veel gebruikers hun installatie niet op tijd updaten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten