'25% van websites draait op WordPress' 2015-11-09T14:13:03

Rip YiFy - Necrologie van 's werelds bekendste torrent-aanbieder

Volg je kat met deze kat-gps

'25% van websites draait op WordPress'

'25% van websites draait op WordPress'

Ruim een kwart van alle websites op het internet draait op WordPress. Dat meldt W3Techs, een onderzoeksbureau dat onder andere kijkt naar de inhoud van websites.

WordPress was altijd al één van de bekendste en meestgebruikte contentmanagementsystemen op internet, maar groeit vooral de laatste jaren hard door. Begin dit jaar werd het systeem op 23,3% van alle websites gebruikt.

Grootste

Dat is veel meer dan andere open source en gratis CMS'en, zoals Joomla of Drupal. Die staan ieder op gemiddeld 2,5% van alle websites. Andere websites maken daarentegen hun eigen cms. WordPress is daarmee ontegenzeggelijk het meestgebruikte platform voor websites op internet.

Makkelijk te installeren

WordPress wordt zo vaak gebruikt omdat het kinderlijk eenvoudig te installeren is, en omdat er veel plugins en thema's beschikbaar zijn. Volgens critici maakt dat het platform ook kwetsbaar voor aanvallers, want er hoeft maar één lek te zitten in een applicatie of een thema en de website kan makkelijk uitgebuit worden. Er zijn al vaker aanvallen geweest op WordPress, die vaak succesvol zijn omdat veel gebruikers hun installatie niet op tijd updaten.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord