30% van overstappers internet ondervindt problemen

© CIDimport

30% van overstappers internet ondervindt problemen

Geplaatst: 26 mei 2006 - 06:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:07

Redactie ID.nl

Bij eenderde van de internetters die recentelijk is overgestapt naar een andere provider is dat niet zonder problemen gegaan, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De mensen die niet overstappen vinden het teveel gedoe of zijn bang om een tijd zonder internetverbinding te zitten, en dat lijkt dus terecht.

30% van overstappers internet ondervindt problemen

Bij eenderde van de internetters die recentelijk is overgestapt naar een andere provider is dat niet zonder problemen gegaan, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De mensen die niet overstappen vinden het teveel gedoe of zijn bang om een tijd zonder internetverbinding te zitten, en dat lijkt dus terecht. De bond vindt dat de providers - onder regie van minister Brinkhorst - binnen drie maanden het overstappen makkelijk moeten maken. De Consumentenbond heeft een onderzoek gedaan onder 2200 internetters. De resultaten daarvan staan vandaag in de Consumentengids. Bijna de helft is ooit veranderd van internetprovider, ongeveer drie op de tien deed dat het afgelopen jaar. De prijs is de belangrijkste drijfveer. Eenderde van de recente overstappers heeft hierbij problemen ondervonden. Dat is veel meer dan bij de groep die langer dan een jaar geleden is overgestapt, van wie 18% problemen rapporteert.

Veelgenoemde problemen zijn: langere tijd geen internetverbinding, installatieproblemen van de internetverbinding, lastige opzegprocedure, abonnement vorige provider niet stopgezet, het nog steeds ontvangen van rekeningen van de vorige provider, en aansluiting door nieuwe provider laat lang op zich wachten.

Ruim de helft van de ondervraagden is nog nooit veranderd van provider. Tevreden­heid is een reden om niet over te stappen, maar ruim eenderde blijft bij zijn provider zitten om niet van e-mailadres te hoeven veranderen en bijna 30% vindt overstappen teveel gedoe. Nog eens 14% is bang een tijd zonder internetverbinding te zitten. Geen onterechte angst, want juist dat probleem komt het meeste voor.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten