3D en LED geen reden voor kopen nieuwe tv

© CIDimport

3D en LED geen reden voor kopen nieuwe tv

Geplaatst: 15 juni 2011 - 06:01

Aangepast: 27 augustus 2022 - 09:09

Redactie ID.nl

Volgens een wereldwijd onderzoek onder 14.000 tv-kijkers zijn nieuwe technieken als 3D, internetconnectie en LED geen reden voor het kopen van een nieuwe tv. Voor consumenten is het belangrijker betere kwaliteit heeft en groter is. Helaas was Nederland niet vertegenwoordigd in de Europese landen die meededen aan het onderzoek.

Hoewel de consument niet afwacht tot hun huidige tv kapot gaat om een nieuwe tv te kopen, rent de consument ook niet naar de winkel wanneer een tv nieuwe mogelijkheden biedt. 3D, internetconnectie en LED backlight lijken weinig consumenten te overtuigen dat ze hun huidige toestel moeten vervangen. Wel letten consumenten op de nieuwe mogelijkheden wanneer ze een nieuwe tv aanschaffen waarbij LED van de drie technieken duidelijk favoriet is. Waarschijnlijk omdat door LED dunnere tv’s mogelijk zijn.

3D en LED geen reden voor kopen nieuwe tv-16564762

© CIDimport

Onbekend maakt onbemind

Als redenen dat de consument niet warm loopt voor de nieuwe technieken worden genoemd dat het onbekendheid is met de nieuwe mogelijkheden (hoe werken die internet apps, wat is LED) en in het geval van 3D zou ook het beperkte aanbod van 3D films een rol spelen. Daarnaast speelt de prijs een belangrijke rol, de consument zou niet bereid zijn om zo’n 20% extra te betalen voor de nieuwe mogelijkheden.

[Via: Displaysearch]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten