3D-geprint bionisch oor hoort miljoen keer beter

© CIDimport

3D-geprint bionisch oor hoort miljoen keer beter

Geplaatst: 24 mei 2013 - 06:50

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:55

Redactie ID.nl

Wetenschappers van de Princeton University hebben een oor met ingebouwde antenne ontwikkeld die geprint kan worden met een 3D-printer en een miljoen keer beter hoort. Althans, het kan radiofrequenties horen die een miljoen keer hoger zijn dan wat het menselijk oor kan horen.

Dat 3d-printers niet alleen goed zijn in het printen van pistolen bewijzen wetenschappers die er ook organen mee printen. De wetenschappers va Princeton University gaan nog weer iets verder door een volledig functionerend oor te ontwikkelen bestaande uit cellen en nanodeeltjes. Ze gebruikten hiervoor een 3d-printer die ze via internet kochten voor 1000 dollar. De cellen moesten nog wel 10 weken in een schaaltje liggen om in kraakbeenweefsel te veranderen. 

De 3d-printer aan het werk

3D-geprint bionisch oor hoort miljoen keer beter-16255059

© CIDimport

  Het eindresultaat: Een bionisch oor


Beter dan het menselijk oor

En niet alleen dat, het oor presteert dus ook nog eens veel beter. Waar het menselijk oor akoestische signalen opvangt en in een elektrisch signaal converteer om naar het brein te versturen. Het bionische oor doet die conversieslag niet en vangt direct elektrische signalen op en hoeft dus niets te converteren.  Voor een betere uitleg zie artikel van de Princeton University


Doel van bionisch oor

Het doel van het ontwikkelen van het oor was niet om doven te helpen of mensen zonder oren. Het doel was vooral om een efficiente manier te vinden om cellen samen te smelten met elektronisch materiaal. Het printen van cellen gebeurde al vaker maar deze samensmelting van cellen en techniek is nieuw en resulteert in dit geval dus in een bionisch oor dat beter presenteert dan het menselijk oor.

Met uitvindingen als bionische oren, behoren dit  soort taferelen straks voorgoed tot het verleden 

[Via: Mashable]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten