3D-objecten tekenen in nieuwe versie Paint

© CIDimport

3D-objecten tekenen in nieuwe versie Paint

Geplaatst: 10 oktober 2016 - 10:23

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:57

Redactie ID.nl

Microsoft is van plan een grote update uit te brengen voor Paint. Daarmee kun je straks heel gemakkelijk je eigen 3D-objecten tekenen, blijkt uit een gelekt filmpje.

De software krijgt een compleet nieuwe interface en gaat ondersteuning bieden voor 3D-tekeningen en -printers. De nieuwe versie van Paint biedt verder de mogelijkheid om te tekenen met een stylus. 

Het nieuwe Paint beschikt straks over kant-en-klare 3D-objecten, die volledig naar eigen hand gezet kunnen worden. De standaard 2D-objecten die de huidige versie van Paint nu al kent, blijven bestaan. Daarnaast wordt het ook mogelijk om gebruik te maken van lagen.

Delen

Ook interessant is dat creaties gemakkelijk te delen zijn met andere Paint-gebruikers, vanuit een apart menu waar je ook tekeningen en 3D-plaatjes van anderen kunt downloaden.

De nieuwe versie van Paint wordt waarschijnlijk op 26 oktober aan het grote publiek getoond tijdens een groot Microsoft-event, waar het bedrijf waarschijnlijk ook haar Surface-plannen voor 2017 bekendmaakt - alsmede nieuwe functies voor Windows 10.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten