3D-touchscreen met tastfeedback ontwikkeld door Microsoft

© CIDimport

3D-touchscreen met tastfeedback ontwikkeld door Microsoft

Geplaatst: 4 juli 2013 - 11:23

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:40

Redactie ID.nl

Microsoft Research heeft een demonstratievideo van een 3D-touchscreen met tastfeedback gepubliceerd. Dit scherm laat de gebruiker niet alleen voorwerpen zien, maar ook voelen.

De touchscreen hangt aan een robotarm en combineert 3D-beelden met tastfeedback. De gebruiker heeft hierbij een vrij forse 3D-bril op, terwijl hij met het scherm werkt. Voorwerpen die op het scherm zwaar zijn voelen ook zwaar aan, terwijl lichte voorwerpen licht aanvoelen. De robotarm zorgt hierbij voor het tegenwicht, en de computer voor het 3D-perspectief. Zie de onderstaande video voor een demonstratie gesproken in elegant Engels door de onderzoeker Michel Pahud:

3D-touchscreen met tastfeedback ontwikkeld door Microsoft-16253340

© CIDimport

Microsoft werkt aan dit project op de eigen Redmond campus dichtbij de Amerikaanse stad Seattle. De onderzoekers van de Windowsgigant denken dat deze techniek interessant zal zijn voor bijvoorbeeld de medische sector. Mogelijk kunnen patiënten op deze manier lichamelijk worden onderzocht via een teleconsult, terwijl zij zich op grote afstand van hun behandelend arts bevinden. Ook voor de ontwikkelaars van games zou dit wel eens interessant kunnen zijn. Het is weer eens wat anders dan die eeuwige force-feedback racestuurtjes of joysticks, dat weten we nu wel.

Bron: Microsoft Research

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten