3D-tv niet populair onder consumenten 2013-11-04T16:08:36

Aldi AS43D android smartphone 21 april te koop

Stichting Brein aangeklaagd door Piratenpartij Nederland

3D-tv niet populair onder consumenten

3D-tv niet populair onder consumenten

Het lijkt erop dat de consument nog steeds niet warm loopt voor een 3D-tv. Volgens Samsung en Philips zijn Smart TV’s daarentegen wel populair.

Het lijkt erop dat de consument nog steeds niet warm loopt voor een 3D-tv. Volgens Samsung en Philips zijn Smart TV’s daarentegen wel populair.

Het gaat inmiddels zo slecht met de verkopen van 3D-tv’s dat Samsung voorspelt dat maar 30 procent van de verkochte televisies in dit jaar 3D-ondersteuning zal hebben. Wel beweert Samsung dat 60 procent van de 60 miljoen verkochte televisies een Smart TV zal zijn. Consumenten kiezen dus niet bewust voor een 3D-televisie maar vinden onder andere video-on-demand en het terugkijken van televisieprogramma’s belangrijkere functies.

Naast de hogere prijs zijn er verschillende redenen aan te wijzen waarom 3D-tv’s niet in trek zijn. Zo kan de stap van “normaal” televisiekijken naar 3D te groot zijn omdat bij sommige mensen oogpijn kan optreden. Ook kan het kijken met het brilletje ervoor zorgen dat de consument afhaakt. Er zijn wel 3D-televisies waar het mogelijk is zonder brilletje televisie te kijken, maar dit geeft nog niet een echte natuurlijke 3D-ervaring. Samsung meldde vorig jaar al dat de ontwikkeling van natuurlijk 3D-televisiekijken zonder brilletje nog wel tien jaar kan duren. Ook het geringe aanbod van programma’s en films in 3D speelt een belangrijke rol.

[Via: Techzine]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord