3G neemt vlucht in China 2013-11-04T16:40:51

Tablets snoepen marktaandeel pc's af

Windows Phone 7 verkoopt traag

3G neemt vlucht in China

3G neemt vlucht in China

Binnen een jaar is het aantal 3G-gebruikers in China verdrievoudigd.

Binnen een jaar is het aantal 3G-gebruikers in China verdrievoudigd. Waren het er eind oktober 2009 nog 13,26 miljoen, inmiddels zijn het er 38,64 miljoen, meldt het Chinese Ministerie voor Industrie en Informatie Technologie trots.

De drie grote telecomproviders in China - China Telecom, China Mobile and China Unicom - hebben alledrie meer dan 10 miljoen 3G-gebruikers, waarbij China Mobile er met 16,98 miljoen de meeste heeft.

Dat lijkt veel, maar gezien in het licht van andere cijfers - namelijk dat China Mobile zo'n 70% van de reguliere mobiele markt in China beheerst - is 16,98 miljoen best wel weinig. De oorzaak daarvan ligt waarschijnlijk in de gebruikte standaard. Waar China Unicom en China Telecom gekozen hebben voor ondermeer HSPA, een wereldstandaard, maakt China Mobile gebruik van een eigen standaard, TC-SCDMA.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord