3 manieren om anoniem te blijven downloaden 2016-12-06T09:32:05

Lastpass laat kwetsbare websites zien

Even lachen voor de selfie-spiegel

3 manieren om anoniem te blijven downloaden

3 manieren om anoniem te blijven downloaden

Het is sinds gisteren verboden om muziek of films te downloaden uit illegale bronnen zoals The Pirate Bay. Nou gaan wij er natúúrlijk vanuit dat u zich keurig netjes aan de wet houdt en nooit meer naar die site toe zou gaan. Maar stel nou, heel hypothetisch, dat u dat toch zou willen. Hoe zou u dan anoniem kunnen blijven downloaden? We zetten een aantal tips voor u op een rij.

1. VPN

De beste en veiligste manier om anoniem te downloaden op internet is een VPN ('Virtual Private Network'). Daarmee surf je versleuteld via een andere server en dus een ander IP-adres. Het mooie van een VPN is dat het naast je browserverkeer ook andere programma's zoals uTorrent versleutelt, dus ook daarmee wordt je een stuk moeilijker vindbaar.

VPN's zijn er gratis en betaald, maar zoals bij alles op internet zijn de betaalde altijd de beste. Gratis VPN's zijn vooral veel trager, en komen vaak met irritante advertenties tijdens het browsen. Wij raden zelf Private Internet Access aan, vanwege het simpele installeren, de vele opties en de prijs (45 euro per jaar). Maar je kunt ook andere vergelijken, dus kijk gerust eerst rond voor je een VPN kiest.
 

2. BTguard

Als een VPN te ingewikkeld is, of als je gewoon even snel iets wil downloaden, is er ook BTguard. Dat programma versleutelt al je torrents met 256-bit-encryptie, en werkt op alle platformen. BTguard werkt ook met het populaire torrent-programma uTorrent, dus daar hoef je ook niet ineens vanaf.

BTguard is niet gratis (5,14 per maand of 45 euro per jaar), maar is wel waar voor zijn geld.
 

3. Anomos

Als je niet wilt betalen voor je anonimiteit, kun je het gratis Anomos proberen. Dat is een open-source programma, waarmee je torrents kunt downloaden met eind-tot-eind-versleuteling. Daarnaast gaat het verkeer net als bij TOR via meerdere servers, waardoor het achterhalen van je identiteit heel moeilijk wordt.

Wel een kanttekening: Anomos is nog niet volledig getest. De makers ervan waarschuwen zelf ook dat je er nooit op moet vertrouwen voor volledige anonimiteit. Bovendien is Anomos een stuk trager dan de alternatieven. Dat gezegd hebbende; als je het risico durft te nemen en wel iets langer wil wachten, is Anomos is prima optie.
 

Niet bang zijn

Overigens hoef je niet echt bang te zijn dat je een boete krijgt of van je internet wordt afgesloten als je toch per ongeluk een bestand downloadt (wat je natuurlijk niet doet!), want de vreugdebedervers van BREIN hebben al gezegd niet achter individuele downloaders aan te gaan. Maar toch, als je echt paranoide bent, kom je met deze tips een heel eind!


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord