4-miljoenste .nl-domeinnaam geregistreerd

© CIDimport

4-miljoenste .nl-domeinnaam geregistreerd

Geplaatst: 19 augustus 2010 - 05:08

Aangepast: 27 augustus 2022 - 11:05

Redactie ID.nl

Gistermiddag werd rond 12.00 uur bij SIDN, verantwoordelijk voor het .nl-domein op internet, tomgoesusa.nl geregistreerd. Met deze registratie werd de mijlpaal van 4 miljoen .nl-domeinnamen gehaald. Met vier miljoen registraties neemt het .nl-domein een vierde plaats in in een reeks van zo'n 250 landendomeinen (ccTLD). Alleen .de (Duitsland), .uk (Verenigd Koninkrijk) en .cn (China) zijn groter met respectievelijk circa 13,7 miljoen, 8,5 miljoen en 7,6 miljoen domeinnamen. Afgezet tegen de ruim 16 miljoen Nederlanders heeft ons land met een .nl-domeinnaam op bijna elke vier inwoners de hoogste domeinnaamdichtheid ter wereld.Ondanks het hoge aantal reeds geregistreerde domeinnamen blijkt men nog steeds heel vindingrijk. Wat te denken van 'gedrevenoutoftheboxconceptontwikkelaarmetpassievoorarchitectuur.nl', met 63 tekens (meteen het maximaal toegestane aantal tekens)? De gemiddelde lengte van een .nl-domeinnaam is 13 karakters, de meeste domeinen hebben een lengte van 11 karakters.

Gistermiddag werd rond 12.00 uur bij SIDN, verantwoordelijk voor het .nl-domein op internet, tomgoesusa.nl geregistreerd. Met deze registratie werd de mijlpaal van 4 miljoen .nl-domeinnamen gehaald.

Met vier miljoen registraties neemt het .nl-domein een vierde plaats in in een reeks van zo'n 250 landendomeinen (ccTLD). Alleen .de (Duitsland), .uk (Verenigd Koninkrijk) en .cn (China) zijn groter met respectievelijk circa 13,7 miljoen, 8,5 miljoen en 7,6 miljoen domeinnamen. Afgezet tegen de ruim 16 miljoen Nederlanders heeft ons land met een .nl-domeinnaam op bijna elke vier inwoners de hoogste domeinnaamdichtheid ter wereld.

Ondanks het hoge aantal reeds geregistreerde domeinnamen blijkt men nog steeds heel vindingrijk. Wat te denken van 'gedrevenoutoftheboxconceptontwikkelaarmetpassievoorarchitectuur.nl', met 63 tekens (meteen het maximaal toegestane aantal tekens)? De gemiddelde lengte van een .nl-domeinnaam is 13 karakters, de meeste domeinen hebben een lengte van 11 karakters.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000