'40% van Windows 10-bezitters gebruikt Edge'

© CIDimport

'40% van Windows 10-bezitters gebruikt Edge'

Geplaatst: 8 september 2015 - 09:40

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:51

Redactie ID.nl

De nieuwe Windows 10-browser Edge wordt door zo'n 40% van de gebruikers van Windows 10 gebruikt. Dat betekent dat de browser in totaal een marktaandeel heeft van iets meer dan 2%.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van onderzoeksbureau Net Applications. 4 op de 10 gebruikers van Windows 10 zouden Edge 'regelmatig' gebruiken; dat betekent in ieder geval eens per maand.

2%

Overigens betekent die 40% niet dat Edge de markt aan het veroveren is: De browser is alleen beschikbaar op Windows 10, dat nu nog een marktaandeel van 5% heeft. Daarmee wordt Edge in totaal gebruikt door zo'n 2,06% van alle browsergebruikers.

Geen addons

Edge krijgt veel kritiek te verduren sinds de lancering van Windows 10. De browser zou instabiel zijn, en mist bovendien nog een flink aantal opties. Vooral het gebrek aan add-ons en extensies is voor veel gebruikers reden om de browser links te laten liggen.

Testen

Een mogelijke verklaring voor het relatief hoge gebruik van 40% is dat huidige Windows 10-gebruikers graag voorop lopen en het besturingssysteem graag testen. Een experimentele browser hoort daar ook bij - maar de vraag is hoeveel gebruikers ook echt dagelijks gebruik willen maken van de browser.

Evenement

Microsoft zou 'later dit jaar' met meer functies voor de browser komen, maar kan nog niet zeggen wanneer dat precies is. Waarschijnlijk presenteert het bedrijf de nieuwe mogelijkheden volgende maand, als het een groot Windows-evenement houdt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten