60% Nederlanders gebruikt digitaal sociaal netwerk

© CIDimport

60% Nederlanders gebruikt digitaal sociaal netwerk

Geplaatst: 25 augustus 2006 - 07:08

Aangepast: 19 september 2022 - 12:40

Redactie ID.nl

Nederlanders hebben het steeds drukker en spenderen daardoor meer tijd op het internet om vriendschappen te onderhouden.

60% Nederlanders gebruikt digitaal sociaal netwerk

Nederlanders hebben het steeds drukker en spenderen daardoor meer tijd op het internet om vriendschappen te onderhouden. Uit onderzoek van De Telefoongids en Ruigrok|NetPanel blijkt dat 60% van de Nederlanders gebruikmaakt van een digitaal sociaal netwerk zoals Hyves.nl of Schoolbank.nl.

Digitale sociale netwerken zijn plaatsen op internet waar mensen elkaar kunnen vinden en informatie kunnen uitwisselen. Onderzoek van Ruigrok|NetPanel wijst uit dat Schoolbank.nl de meest genoemde site is binnen de sociale netwerken op internet. Bijna twee van de vijf Nederlanders maakt hier gebruik van, Hyves.nl volgt met 17%. Van overige sociale netwerken wordt minder gebruik gemaakt zoals Myspace.com (7%), CU2 (6%), Scholieren.com (3%) en LiveJournal (2%).

Naast het onderhouden en aangaan van contacten worden sociale netwerken ook veel gebruikt om informatie te delen, denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitwisselen van foto’s.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten