66,7% kans dat Nederland wint van Argentinië...

© CIDimport

66,7% kans dat Nederland wint van Argentinië...

Geplaatst: 21 juni 2006 - 07:06

Aangepast: 19 september 2022 - 13:03

Redactie ID.nl

...tenminste, wanneer we QlikTech geloven moeten, een bedrijf dat zich bezighoudt met fijnmazige data-analyse. Effectief? Eergisteren berekende QlikTech dat Spanje een winstkans had van 77% voor de wedstrijd tegen Tunesië. Spanje won inderdaad, met 3-1...

66,7% kans dat Nederland wint van Argentinië...

...tenminste, wanneer we QlikTech geloven moeten, een bedrijf dat zich bezighoudt met fijnmazige data-analyse. Effectief? Eergisteren berekende QlikTech dat Spanje een winstkans had van 77% voor de wedstrijd tegen Tunesië. Spanje won inderdaad, met 3-1... QlikTech heeft de winkans van Nederland berekend op basis van de tot nu toe geboekte prestaties op het WK 2006, van zowel teams als van individuele spelers. Kick It, Qlik It, Love It, zoals de speciale rekenapplicatie genoemd is en  waarin alle WK-gegevens worden bijgehouden is voor iedereen online beschikbaar.
QlikTech verzamelt alle informatie over de teams en de spelers, waaronder aantal doelpunten, penalty’s en opstellingen. Maar er is voor de fans ook allerlei achtergrondinformatie te vinden, onder andere over de geschiedenis van het spel en over de landen die aan het WK deelnemen. Al deze informatie wordt na elke wedstrijd aangevuld.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten