Aanbieder Filmspeler schikt met Stichting Brein 2017-07-05T09:47:52

Review: Samsung DeX Station

Succesvolle testvlucht voor internetdrone Facebook

Aanbieder Filmspeler schikt met Stichting Brein

Aanbieder Filmspeler schikt met Stichting Brein Bron: Filmspeler.nl

De aanbieder van de Filmspeler-streamingbox heeft met Stichting Brein geschikt voor een onbekend bedrag. De verkoop is gestaakt en de website is uit de lucht.

Eerder oordeelde het Europees Hof dat de verkoopt van kant-en-klare streamingkastjes verboden mag worden, omdat ze streamen uit illegale bron in de hand werken. Sinds die uitspraak zijn rond de 200 verkopers gestopt met het aanbieden van de mediastreamers. 

"De verkoper [van Filmspeler] maakte structureel reclame voor de geschiktheid van de speler voor het bekijken van films, series en (live)streams van tv-kanalen," aldus Stichting Brein. "Aanbieders die voor het arrest met BREIN schikten, betaalden tot 10.000 euro. Wie nu nog doorgaat moet rekenen op een veelvoud daarvan."

Mededeling

Wie nu de site van Filmspeler bezoekt, krijgt de volgende melding te zien: "Het streamen uit illegale bron is in strijd met de rechten die rusten op recente speelfilms en televisieseries en is schadelijk voor de rechthebbenden. Wij wijzen u er op dat de verkoop én het gebruik van de filmspeler (en soortgelijke apparaten) illegaal is als er gestreamd wordt uit illegale bron."


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord