Aangeboden ter download: de inhoud van 10 bibliotheken

© CIDimport

Aangeboden ter download: de inhoud van 10 bibliotheken

Geplaatst: 10 juli 2006 - 05:07

Aangepast: 19 september 2022 - 13:01

Redactie ID.nl

Sinds vandaag heeft het grootste deel van Nederland zomervakantie. En wat hoort er bij zomer? Juist, lekker luieren en een beetje lezen. Dankzij de computer kost u dat deze maand geen cent!Want tot 4 augustus zijn er 300.000 boeken beschikbaar op internet, die gratis kunnen worden gedownload - tien maal zoveel als er in een gemiddelde openbare bibliotheek gevonden staan.

Aangeboden ter download: de inhoud van 10 bibliotheken

Sinds vandaag heeft het grootste deel van Nederland zomervakantie. En wat hoort er bij zomer? Juist, lekker luieren en een beetje lezen. Dankzij de computer kost u dat deze maand geen cent!

Want tot 4 augustus zijn er 300.000 boeken beschikbaar op internet, die gratis kunnen worden gedownload - tien maal zoveel als er in een gemiddelde openbare bibliotheek gevonden staan. De download is mogelijk door een samenwerking van het Project Gutenberg en de World Wide Web.

Elk jaar worden e-Books in juli beschikbaar gesteld voor downloaden. Het is de bedoeling om in 2009 op de World e-Book Fair niet minder dan 1 miljoen boeken online te hebben voor downloading.

Er zijn boeken in meer dan honderd talen beschikbaar, waaronder 208 in het Nederlands.

Ter gelegenheid van de maand van het e-Book kunt u op de (Engelstalige) blog Buziaulane een reeks artikelen lezen over de geschiedenis van e-Books en digitaal papier. De auteur is Nederlands, dus eventuele vragen aan hem hoeven níet in het Engels.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten