Aanklacht om ongeluk met zelfrijdende auto 2018-12-24T14:14:15

Per spoor

Einde ING TAN-codes in zicht

Aanklacht om ongeluk met zelfrijdende auto

Aanklacht om ongeluk met zelfrijdende auto Bron: General Motors

Een Amerikaanse motorrijder klaagt General Motors aan, nadat een zelfrijdende auto van de fabrikant naar eigen zeggen tegen hem op botste.

De auto zou onverwachts van baan zijn gewisseld, en zo tegen de motorrijder zijn geknald met een snelheid van ongeveer 20 kilometer per uur. Er was wel een bestuurder in de wagen aanwezig, maar die zou niet op tijd in hebben gegrepen.

Het gevolg is dat de man met zijn motor omviel en pijn opliep aan nek en schouders. Omdat hij daarvoor een lange behandeling tegemoet ziet, eist hij van General Motors een schadevergoeding. 

Verantwoordelijke

Volgens de autofabrikant ligt de fout echter bij de motorrijder, die zelf juist te vroeg van baan zou zijn verwisseld. De kwestie roept in elk geval de vraag op: Wie is er verantwoordelijk voor het rijgedrag van de zelfrijdende auto?


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord