Aantal nep-internetwinkels groeit

© CIDimport

Aantal nep-internetwinkels groeit

Geplaatst: 21 november 2012 - 14:51

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:23

Redactie ID.nl

Het aantal fake webshops die enkel gemaakt zijn om mee te frauderen neemt toe.

Het aantal fake webshops die enkel gemaakt zijn om mee te frauderen neemt toe. Daarvoor waarschuwt het Landelijke Meldpunt Internetoplichting (LMIO) in een rapport dat vandaag is gepresenteerd.

De nepwinkels maken gebruik van logo’s die er officieel uit zien en advertenties op het internet en bijvoorbeeld kranten. In de advertenties worden klanten vaak gelokt met koopjes en aanbiedingen die meestal te mooi lijken om waar te zijn. In de meeste gevallen is dat ook zo. “Aan dure spullen die tegen bodemprijzen worden aangeboden, zit bijna altijd een luchtje”, aldus Harry Jongkind, landelijk coördinator van het LMIO.

In de afgelopen twee jaar deden zo’n 81.000 mensen melding van oplichting bij het LMIO. Daarvan werden 36.000 meldingen onderzocht. Dat leidde op zijn beurt 320 keer tot een echt politieonderzoek. In de afgelopen maanden worden er steeds vaker onderzoeken gestart naar zulke neppe internetwinkels. Dergelijke webwinkels kunnen vaak in korte tijd consumenten voor grote bedragen oplichten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten