Aantal Netflix-accounts mogelijk gehackt - zo verander je je wachtwoord

© CIDimport

Aantal Netflix-accounts mogelijk gehackt - zo verander je je wachtwoord

Geplaatst: 19 oktober 2016 - 06:20

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:53

Redactie ID.nl

Er gaan geruchten rond er wachtwoorden en gebruikersnamen van Netflix op straat liggen. Een aantal abonnees zou een mail hebben gekregen van de streamingdienst dat 'hun inloggegevens via een andere partij' bekend zouden zijn geworden. Veel details over het lek zijn niet bekend.

Dat melden een aantal gebruikers van Netflix.

Er is verder niets bekend over het lek, maar het lijkt er niet op dat Netflix zelf gehackt is. Waarschijnlijk is er ergens een externe dienst aangevallen waar gebruikers hun Netflix-account aan hadden gekoppeld. Dat kan bijvoorbeeld een slimme tv zijn waarop de Netflix-app draait.
 

Externe apps

Via externe diensten kan een wachtwoord ook worden gehackt. Dat kan ook met diensten zoals Twitter, waarbij je een externe app toegang geeft tot je account. Dat kan ook met Netflix, waarbij je een app voor de smart-tv toegang kan geven tot je account. Als de tv-fabrikant zijn systeem niet goed beveiligt, kan je account op die manier alsnog worden aangevallen.

Of dat nu gebeurd is, is niet bekend. Netflix heeft de email naar een aantal klanten gestuurd, maar wil verder geen informatie geven.
 

Je account beveiligen

Als je geen mail hebt gekregen van Netflix, dan is er maar een kleine kans dat je gegevens gestolen zijn. Toch is het misschien slim om je wachtwoord te wijzigen. Je kunt dat doen op je account-pagina.

Let daarbij op dat je onder het nieuwe wachtwoord wel klikt op 'Opnieuw inloggen op alle apparaten'. Je moet in dat geval wel je wachtwoord elke keer opnieuw invoeren op zowel je telefoon als je tv, maar dat is een kleine moeite natuurlijk.
 

Aantal Netflix-accounts mogelijk gehackt - zo verander je je wachtwoord-15985174

© CIDimport


Je kunt daarnaast voor de zekerheid nog naar www.Netflix.com/ManageDevices gaan, waar je in één keer uitlogt bij alle apps waar je ooit bent ingelogd. Dit is slim om te doen, want je vergeet vaak waar je allemaal ooit ingelogd bent geweest.

 

 

Aantal Netflix-accounts mogelijk gehackt - zo verander je je wachtwoord-15985178

© CIDimport

 

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten