Acer Aspire R7 met touchpad achter het scherm

© CIDimport

Acer Aspire R7 met touchpad achter het scherm

Geplaatst: 6 mei 2013 - 06:03

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:01

Redactie ID.nl

Acer onthulde in New York de Aspire R7 een mix tussen laptop en tablet (hybride) waarbij het touchpad achter (boven) het toetsenbord is geplaatst en zelfs achter het scherm verdwijnt wanneer men het scherm met het speciale scharnier (‘ezel hinge’) naar voren schuift. Ook maakt het scharnier, dat werkt met magneten, het mogelijk het scherm 180 graden te draaien.

Wie Acer’s Ezel-scharnier gebruikt om het scherm naar voren te schuiven, ziet het touchpad achter het scherm verdwijnen. Niet echt een handige plek maar volgens Acer gebruiken de meeste mensen het touchpad niet en is het scherm toch al te bedienen met touch. Wie het scherm niet naar voren schuift, heeft wel toegang tot het touchpad maar dan nog altijd boven het toetsenbord en niet eronder zoals we gewend zijn.

Acer Aspire R7 met touchpad achter het scherm-15082296

© CIDimport

Ezel-modus, Notebook-modus, Presentatie-modus, Tablet-modus

Een mogelijk nadeel van de Acer Aspire R7 is dan ook dat je je polsen niet meer kunt steunen om de behuizing omdat het toetsenbord helemaal vooraan zit. Volgens Acer tikt het daardoor juist prettiger maar dat is dan wellicht meer in een bureau-opstelling. Aangezien het een flinke hybride is, is het niet echt een laptop die je op schoot neemt om te typen, in de praktijk zal het vooral als desktopvervanger dienst doen en kun je je polsen dus laten rusten op het bureau. Het design is al onderscheiden met een Red Dot design-award.

Acer Aspire R7 prijs en specificaties

Door het draaien van het 15,6-inch (39,6 cm) scherm met full hd (1920x1080) kan het apparaat handig zijn mij het geven van een presentatie. De R7 is zwaar (2,4 kg) maar de hardware valt ook in de zwaargewichtklasse met een Core i7 3537U processor, 12 GB geheugen, Nvidia GeForce GT750M en 256GB SSD staat hij zijn mannetje. Lang staan blijft hij niet want na vier uur is de accu leeg. De prijs voor deze configuratie zal rond de 1500 euro liggen, de vanaf prijs ligt op 999 eur. De Acer Aspire R7 komt in juni uit.

Acer Aspire R7 met touchpad achter het scherm-15082296

© CIDimport

[Via: PCMWeb]



Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten