Acht kritieke lekken gepatcht door Microsoft

© CIDimport

Acht kritieke lekken gepatcht door Microsoft

Geplaatst: 14 juni 2006 - 07:06

Aangepast: 19 september 2022 - 13:05

Redactie ID.nl

De patches die Microsoft gisteren tijdens de maandelijkse patchdag uitbracht, zijn de grootste updates sinds februari 2005. De twaalf uitgegeven patches moeten acht kritieke lekken dichten in Windows en Microsoft Office.Zes van de kritieke lekken zijn lekken in het besturingssysteem Windows. Twee patches dichten gaten in Microsoft Office.

Acht kritieke lekken gepatcht door Microsoft

De patches die Microsoft gisteren tijdens de maandelijkse patchdag uitbracht, zijn de grootste updates sinds februari 2005. De twaalf uitgegeven patches moeten acht kritieke lekken dichten in Windows en Microsoft Office.

Zes van de kritieke lekken zijn lekken in het besturingssysteem Windows. Twee patches dichten gaten in Microsoft Office. Eén van deze patches dicht het gat dat in mei werd gevonden in Microsoft Word. Het virus Backdoor.Ginwui werd gemaakt om van dit gat gebruik te maken. Eén patch dicht een lek in Microsoft Exchange.

De update van deze maand is één van de grootste updates van het afgelopen jaar, omdat Microsoft met deze update voldoet aan een uitspraak van de rechter. Die besliste dat Microsoft de ActiveX-technologie niet langer meer mag gebruiken in de browser Internet Explorer.

Bron: Computable

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten