Adblockers werken niet meer op Facebook

© CIDimport

Adblockers werken niet meer op Facebook

Geplaatst: 10 augustus 2016 - 07:08

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:22

Redactie ID.nl

Adblockers die gebruikt worden om reclame op internet te laten verdwijnen, werken spoedig niet meer op Facebook. Het sociale netwerk levert advertenties op een nieuwe manier aan, waardoor ze niet meer gedetecteerd worden door dergelijke plugins.

Het goede nieuws daarbij is dat Facebook gebruikers meer controle geeft over de reclame die ze willen zien. Het wordt eenvoudiger om reclames weg te klikken, om ze vervolgens nooit meer voorgeschoteld te krijgen. 

En dat kan heel breed zijn. Wil je geen advertentie van een bepaalde reisorganisatie zien, dan krijg je in het vervolg minder vakantiereclame in je nieuwsoverzicht.

Adblockers werken niet meer op Facebook-16015442

© CIDimport

Advertentie-inkomsten

Adblockers werkten al niet op de mobiele site en app van Facebook, waar de meeste gebruikers te vinden zijn. Het sociale netwerk is gratis te gebruiken, en daarom is Facebook voor een groot deel afhankelijk van advertentie-inkomsten.

Onder andere door de Like-knop die je op veel sites vindt, word je online door Facebook in de gaten gehouden. Bezoek je een webshop, dan is de kans groot dat je daar later op Facebook dan ook reclame van terugziet.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten