Adobe opent de aanval op Apple voor flash op iPhone

© CIDimport

Adobe opent de aanval op Apple voor flash op iPhone

Geplaatst: 4 november 2009 - 09:11

Aangepast: 17 november 2022 - 08:40

Redactie ID.nl

Wie browsend met zijn iPhone op een flash-site belandt, krijgt sinds kort de melding van Adobe dat het niet hun schuld is dat er geen flashondersteuning is. Maar dat Apple het tegenhoudt. Adobe is bijna klaar met de ontwikkeling van flash voor smartphones met Android, Windows Mobile, Symbian enzovoort, maar de iPhone is daar niet bij.

Wie browsend met zijn iPhone op een flash-site belandt, krijgt sinds kort de melding van Adobe dat het niet hun schuld is dat er geen flashondersteuning is. Maar dat Apple het tegenhoudt.

Adobe is bijna klaar met de ontwikkeling van flash voor smartphones met Android, Windows Mobile, Symbian enzovoort, maar de iPhone is daar niet bij. En dat komt volgens Adobe doordat Apple weigert mee te werken. Over de exacte redenen daarvoor kan alleen maar worden gespeculeerd. Het meest waarschijnlijke is dat het gebruik van flash de accu leegtrekt. Een andere reden is dat Apple bezit ies een eigen flashconcurrent te ontwikkelen. Voorlopig is de gebruiker het slachtoffer van deze controverse.

Bron: Neowin

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten