Adobe Photoshop Touch app voor iPad retina

© CIDimport

Adobe Photoshop Touch app voor iPad retina

Geplaatst: 6 september 2012 - 05:51

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:59

Redactie ID.nl

Adobe heeft de Photoshop Touch app voor iOS van een update voorzien waardoor de 1.3-versie nu ondersteuning biedt voor het hoge resolutie retina-scherm van de iPad.

Het scherpe retina-scherm van de nieuwste iPad zorgt ervoor dat sommige software ge-update moeten worden om gebruik te kunnen maken van de hogere resolutie. Apple heeft de eigen apps natuurlijk ook geschikt kunnen maken maar nu is het aan externe ontwikkelaars om dat voor hun eigen applicaties te doen. Zo is Google momenteel ook bezig met het geschikt maken van de Chrome-browser voor het retina-scherm. Adobe heeft de Photoshop Touch voor iPad nu ondersteuning gegeven voor het retina-scherm en dat niet alleen, gebruikers kunnen nu ook instellen dat de app ondersteuning biedt voor 12 megapixel foto’s (10MP op de iPad 2) met 16 lagen zodat je er ook beeld voor print mee kunt bewerken.

Andere Photoshop Touch-vernieuwingen en Android-ondersteuning

De update is ook doorgevoerd in de Android-versie van Adobe Photoshop Touch. De app is enkel te gebruiken op de tablet. Andere vernieuwingen zijn de ondersteuning van Apple’s Photo Stream, een bestandskiezer, en een ‘pixel nudging’ modus waardoor je preciezer beeld kunt verschuiven. Door drie keer op het scherm te klikken, kun je wisselen tussen een 100% scherm weergave of een ‘fit to screen’ weergave. Er zijn ook nog twee nieuwe effecten toegevoegd genaamd ‘shred’ en ‘Colorize’ .

Een video over Adobe Photoshop Touch (nog voor de iPad retina bestond)

De app kost 10 dollar en is hier te downloaden uit de iTunes Store voor iOS en is hier te downloaden van Google Play voor Android.

[Via: Electronista]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten