Adobe Project Primetime: tv via internet 2013-11-04T15:51:42

Steve Ballmer: Apple is controle freak en Android te wild

Digitale kloof onder internetgebruikers

Adobe Project Primetime: tv via internet

Adobe Project Primetime: tv via internet

Adobe geeft vandaag een bèta uit van Project Primetime, een platform voor online tv. Tv-kijken via internet (ook bekend onder TV Everywhere) wordt steeds populairder getuige onder andere de succesvolle lancering van HBO GO in de VS.

Adobe constateerde een 10-voudige stijging van het aantal premium video streams voor smartphones en tablets in het eerste halfjaar van 2012. Deze stijging is vooral toe te schrijven aan de Olympische Zomerspelen. Ook Google en Apple zijn steeds meer actief op de markt voor online tv. 

Het lijkt er dus op dat tv-makers en aanbieders het web gaan omarmen om hun content op uit te brengen. Iets wat de muziekindustrie aanvankelijk juist wilde tegenhouden. Momenteel is het lastig om tv-uitzendingen naar apparaten te sturen die aan internet zijn aangesloten (zoals smartphones, tablets en game consoles). Niet alleen compatibiliteit is een probleem, ook het integreren van systemen om reclame te tonen is een drempel. Adobe wil daar een oplossing voor bieden in de vorm van Project Primetime.


Adobe Project Primetime mogelijkheden

Het biedt de mogelijkheid om live tv uit te zenden, linear of Video On Demand (VOD). Voor adverteerders biedt het platform een mogelijkheid om advertenties nog beter af te stemmen op de kijker door demografische factoren in acht te nemen. Advertenties in verschillende vormen kunnen eenvoudig op een dynamische wijze worden geïntegreerd in de video-stream via een tooltje genaamd MediaWeaver. Ook biedt het platform een analyse-tools in real-time zodat er meteen veranderingen doorgevoerd kunnen worden als een bepaald effect onwenselijk is.

Adobe Project Primetime

Workflow van Adobe Project Primetime

Eén account met Adobe Pass

Via een Adobe Pass kan men eenvoudig inloggen op het systeem, dit maakt het makkelijk voor een tv-zender om via vele verschillende kabelaars hun content aan te bieden en hoeven klanten ook niet voor alle diensten weer een apart account aan te maken.

Adobe Primetime Media Player

De tv-uitzendingen kunnen worden bekeken via de Primetime Media Player die een oplossing biedt voor de fragmentatie van apparaten die op internet zijn aangesloten. Zo komt er in het eerste kwartaal van 2013 als een SDK uit voor Windows, OS X, Android en iOS en worden later ook apparaten ondersteunt als spelcomputers en internet tv’s. Wanneer we als consument de eerste uitzendingen kunnen bekijken via de dienst is nog afwachten. Waarschijnlijk zal het ook wel weer even duren voordat de dienst naar Nederland komt.

[Via: Mashable]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord