'Afgelopen zomer helft minder smartwatches verkocht'

© CIDimport

'Afgelopen zomer helft minder smartwatches verkocht'

Geplaatst: 24 oktober 2016 - 12:38

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:50

Redactie ID.nl

De afgelopen zomerperiode zijn er de helft minder smartwatches verkocht dan in hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Dat komt vooral doordat er veel minder Apple Watches werden gekocht, meldt marktanalist IDC.

In het derde kwartaal van 2015 werden er nog 3,9 miljoen Apple Watches verkocht, maar in de afgelopen zomermaanden waren dat er nog maar 1,1 miljoen. Omdat de Apple Watch wel de populairste smartwatch blijft, betekende dat voor de hele markt een verkoopdaling.

Volgens IDC komt dat mede doordat in die periode de nieuwe Apple Watch nog aangekondigd moest worden. Nu dat is gebeurd, is de verwachting dat Apple er weer wat bovenop gaat klimmen. En dan gaat het ook weer beter met de smartwatch-markt in z'n algemeen. 

Garmin

De tegenvallende cijfers gelden overigens niet voor alle fabrikanten. Garmin verkocht het afgelopen kwartaal bijvoorbeeld maar liefst drie keer zoveel horloges dan een jaar geleden. Volgens IDC zijn watches van dit merk meer in trek omdat ze zich focussen op een duidelijk afgebakende doelgroep, sporters.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten