Afluisterende slimme knuffels pas na jaar uit schappen 2018-06-11T10:03:53

Routeplanner Tyre stopt met Google Maps-integratie

Stekker na 20 jaar uit Yahoo Messenger

Afluisterende slimme knuffels pas na jaar uit schappen

Afluisterende slimme knuffels pas na jaar uit schappen

Amerikaanse winkelketens hebben slimme knuffels uit de verkoop gehaald, nadat onderzoekers verschillende veiligheidslekken ontdekten. Probleem is dat die al vorig jaar aan het licht kwamen, en de CloudPets in de tussentijd gewoon te koop bleven.

Ouders konden met een smartphone-app geluidsopnames naar de knuffels sturen, of juist opnames van hun kinderen maken. Reeds in maart van 2017 werd duidelijk dat deze geluidsfragmenten zonder beveiliging op de servers van de makers werden bewaard. Een beveiligingsonderzoeker kreeg die data in handen, naast andere gevoelige informatie als inlog-gegevens en profielfoto's.

Lek na lek

Mettertijd nam het bedrijf achter de knuffels hier maatregelen tegen, maar andere kwetsbaarheden bleven bestaan. Zo konden kwaadwillenden op het bluetooth-signaal inbreken om hun eigen berichten in te laden. Daarnaast is het domein van de officiële CloudPets-website verlopen, waardoor deze vatbaar is voor phishing-praktijken.

De CloudPets zijn nu niet meer te koop op onder andere Amazon, Target en Walmart. Dit naar aanleiding van een brief van de Electronic Frontier Foundation, die opnieuw waarschuwde voor de gevaren van 'connected toys' die niet goed beveiligd zijn. Hoeveel er in de tussentijd nog van zijn verkocht, is niet duidelijk.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord