A.I. lost Rubik’s Cube op in fractie van een seconde 2019-07-29T09:28:50

Braava Jet M6 van iRobot dweilt de vloer voor je

Democraten willen Libra van Facebook verbieden

A.I. lost Rubik’s Cube op in fractie van een seconde

A.I. lost Rubik’s Cube op in fractie van een seconde

Voor het oplossen van de bekende Rubik’s Cube hebben de alllersnelste en slimste mensen ongeveer 50 draaibewegingen nodig. Een computerprogramma ontwikkeld aan de University of California, Irvine, doet het in 20 draaien. En heeft daar maar een fractie van een seconde voor nodig.

DeepCubeA, zoals het AI-algorimeprogramma heet, heeft tot nu toe alle testconfiguraties van de kubus die het te verwerken kreeg opgelost. In 60% van de gevallen gebeurde dat met het absolute minimum aan stappen. Bijzonder, omdat er miljarden verschillende mogelijkheden zijn om de kubus op te lossen.

Zelf zien?

Wie zelf wil zien hoe snel DeepCubeA is, kan online een simulatie draaien. Je ziet dan in realtime hoe de kubus weer in zijn oorspronkelijke vorm wordt gedraaid.

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord