AI van Google herkent je tekeningen in Quick, Draw! 2016-11-16T12:48:26

Norton: Jongeren juist vaak slachtoffer van cybercrime

Facebook en Google treden op tegen nepnieuws

AI van Google herkent je tekeningen in Quick, Draw!

AI van Google herkent je tekeningen in Quick, Draw!

Google heeft een nieuwe site in het leven geroepen waarbij zijn kunstmatige intelligentie tracht te raden wat je aan het tekenen bent. Het maakt de werking van AI op een speelse manier inzichtelijk.

Bij 'Quick, Draw!' krijg je zes tekenopdrachten voor je kiezen die elk maar 20 seconden duren. In die tijd moet je bijvoorbeeld met je muis een verkeerslicht of een laptop tekenen. Onderin beeld zie je hoe de kunstmatige intelligentie de vormen aan het herkennen is. 

Aardappel

Zo ziet de AI in eerste instantie een aardappel, tot je er drie cirkels in tekent. Dan heeft de computer toch door dat het een verkeerslicht betreft. Hoe meer mensen het spelletje spelen, hoe slimmer Google's algoritme wordt.

Probeer Quick, Draw! hier zelf.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord