AirSig ontgrendelt smartphones door te zwaaien

© CIDimport

AirSig ontgrendelt smartphones door te zwaaien

Geplaatst: 8 oktober 2014 - 10:19

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:29

Redactie ID.nl

Wat als het wachtwoord van je smartphone gekoppeld is aan je eigen unieke handschrift? Dat is het idee achter AirSig, een app van Taiwanese makelij die je smartphone laat ontgrendelen door ermee te zwaaien.

AirSig laat je een wachtwoord instellen door 'in de lucht te schrijven' met je smartphone, een effect dat ook wel een beetje doet denken aan het zwaaien met een toverstaf. Stiekem is het ook wel een beetje magisch.

Om je telefoon voortaan te gebruiken, moet je het ingestelde gebaar herhalen. In theorie dus erg veilig, want een kwaadwillende moet niet alleen weten welk woord je als wachtwoord gebruikt, maar ook hoe je het schrijft. 

Zelf proberen

Een testversie van AirSig is gratis te downloaden in de Play Store. Daarin blijkt dat het slot ook werkt voor individuele apps. Schrijf bijvoorbeeld een grote F in de lucht om Facebook te lanceren, of schrijf 'mail' om Gmail te openen.

Wees gerust: vooralsnog is het niet mogelijk jezelf per ongeluk buiten te sluiten, omdat je de smartphone er zelf nog niet helemaal mee op slot kunt doen. Je kan 'm altijd nog op de ouderweste manier ontgrendelen.

Buitensluiten

Dat is overigens maar goed ook, want deze vroege testvariant herkent gebaren vaker niet dan wel. Hoe langer een woord, hoe meer moeite de app heeft deze opnieuw te herkennen. Maar teken je bijvoorbeeld iets simpels als een grote ronde cirkel, dan werkt het vaak wel.

Smartphonefabrikant Foxconn heeft alvast 2 miljoen dollar in de startup geïnvesteerd. Daarmee kan Air Signature serieuze aanstalten maken een standaard te worden in toekomstige smartphones.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten