Albert Heijn laat klanten boodschappen scannen met Appie-app

© CIDimport

Albert Heijn laat klanten boodschappen scannen met Appie-app

Geplaatst: 5 maart 2015 - 08:41

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:10

Redactie ID.nl

Albert Heijn gaat klanten hun boodschappen laten scannen met een app. Het wordt mogelijk om een smartphone te gebruiken in plaats van de zelfscanners die in een hoop winkels beschikbaar zijn.

Het zelfscannen gebeurt via Appie, Albert Heijns eigen app waarin je bijvoorbeeld boodschappenlijstjes kunt maken. In de Appie-app zit ook een scanner, die gebruik maakt van de mobiele telefoon. Het scannen gaat op dezelfde manier als met de al bestaande zelfscanners.

Boodschappenlijstje

Volgens Albert Heijn is het makkelijker om met een smartphone te scannen, omdat je die sowieso al bij je hebt. Bovendien kun je via de app makkelijk wisselen tussen het scannen en je boodschappenlijstje. De grootgrutter heeft de afgelopen maanden proeven uitgevoerd, waar positief op gereageerd werd. Het scannen met de app wordt mogelijk in 200 van de meer dan 800 AH-filialen, maar de supermarkt wil niet zeggen welke dat zijn.

Opgeslagen

Klanten moeten wel eerst hun bonuskaart scannen voor zij boodschappen kunnen doen, net zoals dat bij de normale zelfscanner ook gaat. Dat betekent ook dat al je aankopen niet alleen aan je bonuskaart gekoppeld zijn, maar ook aan de app op je smartphone. De supermarkt kwam vorig jaar onder vuur te liggen toen het klanten wilde benaderen met kortingen, op basis van hun persoonlijke gegevens. De klant moest daar vooraf wel toestemming voor geven.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten