Alcatel OneTouch-smartwatch heeft usb-oplader in bandje

© CIDimport

Alcatel OneTouch-smartwatch heeft usb-oplader in bandje

Geplaatst: 2 maart 2015 - 10:09

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:13

Redactie ID.nl

Ook Alcatel stapt in de markt voor slimme horloges met de OneTouch Watch. Het unieke van de smartwatch is dat je hem niet hoeft op te laden met een apart kabeltje, maar dat de usb-oplader onopvallend in het polsbandje zit verwerkt.

De accu gaat daarbij twee tot vijf dagen mee en opladen duurt ongeveer een uur, aldus Alcatel. Het horloge doet verder wat je van smartwatches verwacht. Zo koppel je hem aan een smartphone en krijg je er vervolgens notificaties binnen, zoals updates van sociale media of dat je wordt gebeld.

Verder is er onder meer een ingebouwde hartslagmeter en een stappenteller aanwezig, net als een snelheidsmeter, gyroscoop, hoogtemeter en een kompas. Verbrande calorieën worden bijgehouden, als ook je slaappatroon. In een activiteitenoverzicht vind je die informatie terug op het horloge zelf.

Android en iOS

De OneTouch Watch draait op een eigen besturingssysteem van Alcatel en kan daardoor zowel aan Android (4.3)-smartphones als aan iPhones (vanaf iOS 7) worden gekoppeld.

Er wordt verbinding gemaakt via Bluetooth. Op die manier doet het horloge ook dienst als afstandsbediening voor de muziek en video's die je op je mobiele apparaten hebt staan. Mocht je je smartphone uit het oog zijn geraakt, dan kun je die af laten gaan via je horloge. 

Prijs

Alcatels OneTouch Watch komt in april 2015 op de markt en krijgt een prijskaartje van 129 euro. De smartwatch komt in verschillende stijlen uit, zoals een uitvoering in metaalwit en een variant in de combinatie rood/zwart. 

Alcatel OneTouch-smartwatch heeft usb-oplader in bandje-15815760

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten