Alcatel werkt ook aan draadloze vr-bril

© CIDimport

Alcatel werkt ook aan draadloze vr-bril

Geplaatst: 5 september 2016 - 12:38

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:11

Redactie ID.nl

Door smartphones te leveren met vr-brillen, wisten we al dat Alcatel interesse heeft in virtual reality. Met de nieuwe Vision-headset is de firma klaar voor het echte werk. Verschil met de vorige bril is dat deze geen smartphone nodig heeft.

Vision werkt volledig afhankelijk van een telefoon, maar ook van een pc. Alle componenten die nodig zijn om virtual reality-toepassingen mogelijk te maken, zitten namelijk in de bril zelf verwerkt, zoals een processor, werkgeheugen en interne opslagruimte.

Daarnaast heeft de bril eigen schermen. Of er genoeg vr-films en games op uitkomen om de vraagprijs te verantwoorden is nog even de vraag, maar Alcatel werkt daarvoor alvast samen met verscheidene makers van vr-camera's. 

Het doet wat denken aan Project Alloy, de headset van Intel. Die is echter veel geavanceerder en vermoedelijk dus ook duurder.

Eigen camera

Alcatel komt overigens zelf ook met een 360-graden-camera, die te bedienen is met een smartphone - vergelijkbaar met de Gear 360 van Samsung. Hoeveel de bril en de camera gaan kosten, is nog niet bekend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten