Alle Nokia-telefoons krijgen Android P-update

© CIDimport

Alle Nokia-telefoons krijgen Android P-update

Geplaatst: 15 augustus 2018 - 06:54

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:28

Redactie ID.nl

HDM Global, het bedrijf dat smartphones maakt onder de Nokia-naam, geeft alle toestellen een update naar het nieuwe Android 9.0 Pie. De fabrikant deed die belofte een paar maanden geleden en bevestigt hem opnieuw nu Android Pie officieel beschikbaar is.

In mei liet HMD Global weten dat alle bestaande smartphones geüpdatet worden naar Android P, zoals de software destijds nog heette. Google kondigde vorige week aan dat P staat voor Pie, versie 9.0 van het Android-besturingssysteem. De software-update kwam direct uit voor de Pixel (2)-telefoons van Google en wordt deze herfst naar meer toestellen gebracht. 

Alle Nokia-toestellen aan de beurt

Onder andere HTC, Huawei en Sony hebben al aangegeven dat ze smartphones gaan updaten. Ook OnePlus, Xiaomi en Essential gaan toestellen updaten of zijn daar al mee bezig. HMD Global hoort ook in dit rijtje thuis en heeft aangegeven dat het bij zijn eerdere belofte blijft om alle bestaande Nokia-telefoons een update naar Pie te geven. Het gaat om de Nokia 2, 3, 5, 6 en 8 die vorig jaar uitkwamen en om modellen die dit jaar zijn verschenen. Van de spotgoedkope Nokia 1 tot de dure Nokia 8 Sirocco: ze krijgen allemaal een Android 9.0 Pie-update. Wanneer is nog onbekend, HMD Global moet dat nog bekendmaken. 

Nokia 7 Plus voorop

Wel is duidelijk dat de Nokia 7 Plus (een middenklasse toestel) als eerste geüpdatet wordt. Android Pie kan al getest worden op de telefoon en moet 'binnenkort' als definitieve update uitkomen. Nokia zegt dat andere toestellen daarna volgen. Ben je benieuwd wat er allemaal nieuw is in Android 9.0 Pie? Eerder schreven we al een artikel over de nieuwe features en wijzigingen in de software.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten