CES 2015: 'Alle Samsung-producten in 2020 verbonden met internet'

© CIDimport

CES 2015: 'Alle Samsung-producten in 2020 verbonden met internet'

Geplaatst: 6 januari 2015 - 09:32

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:41

Redactie ID.nl

Samsung maakt zich hard voor een toekomst waarin alle aparatuur in je huis verbonden is met internet en op die manier met elkaar kan communiceren. Dat stelt het bedrijf tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

Deze toekomstvisie heet ook wel het Internet of Things. Vanaf 2017 zijn 90 procent van al Samsungs producten op die manier met elkaar verbonden, waaronder alle televisies en smartphones van de fabrikant.

Slimme magnetron, koelkast en stofzuiger

In 2020 maken álle producten van Samsung onderdeel uit van het Internet of Things. Dus ook magnetrons, DVD-spelers, digitale camera's, koelkasten, stofzuigers en nog veel meer.

Samsung wordt hierin bijgestaan door het in 2014 aangekochte bedrijf SmartThings. Deze ontwikkelt een hub, die alle apparaten in je huis met elkaar laat praten. Ook wordt er gewerkt aan kleinere, zuinigere sensoren en chips. Voor sommige functies is een abonnement vereist, zoals bijvoorbeeld pushnotificaties op je smartphone zodra er brand uitbreekt.

Ook met concurrenten

Daarbij is het volgens Samsung belangrijk dat er wordt gestreefd naar een open infrastructuur. Een verbonden huishouden kan alleen echt van de grond komen zodra apparaten van verschillende merken met elkaar kunnen communiceren, verklaart de firma. Samsung zorgt er dan ook voor dat die functionaliteit ingebouwd zit in zijn eigen slimme apparatuur.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten