Allereerste Microsoft-site weer te bezoeken

© CIDimport

Allereerste Microsoft-site weer te bezoeken

Geplaatst: 8 augustus 2014 - 08:07

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:57

Redactie ID.nl

Om te vieren dat Microsoft twintig jaar geleden diens eerste website lanceerde, is deze nu opnieuw te bezoeken. Precies zoals de site er in 1994 ook uitzag.

Ging je destijds met je inbelverbinding naar Microsoft.com, dan kwam je op de site terecht zoals het bedrijf deze nu opnieuw heeft gebouwd. "Voor de meeste mensen duurde het wel een seconde of vijf voor de hele pagina was geladen," stellen de makers er van.

Microsoft bouwde de site in eerste instantie als een plek waar klanten terecht konden met technische vragen, waaruit al snel een community ontstond. De site is nu uitgegroeid tot een van de tien meestbezochte websites ter wereld.

Opgraving

"Wanneer je browser geen afbeeldingen kan laden, klik dan hier voor een tekstmenu," zo leest de site. Wanneer er in 1994 nieuwe informatie op de website moest komen, werd deze bij Microsoft aangeleverd op een floppy. 

De website opnieuw bouwen in 2014 bleek nog lastiger dan men in eerste instantie dacht. De ontwikkelaars omschrijven het proces als 'een archeologische opgraving' waarbij ze 'laag voor laag wegpelden' om 'te achterhalen hoe het toen is gedaan.'

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten