Allereerste World Wide Web-pagina weer online

© CIDimport

Allereerste World Wide Web-pagina weer online

Geplaatst: 6 augustus 2012 - 05:43

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:11

Redactie ID.nl

De allereerste webpagina op het World Wide Web, gemaakt door Tim Berners-Lee van het CERN-instituut, staat weer online.

De pagina vind je hier en het geeft uitleg over het World Wide Web-project. Het is niet helemaal hetzelfde als de allereerste pagina aangezien CERN die niet meer heeft. De pagina die nu online staat is een iets nieuwere versie uit 1992. Berners-Lee wordt gezien als de oprichter van het wereldwijde web en was zelfs tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2012 in Londen even te zien.

Allereerste World Wide Web-pagina weer online-16478182

© CIDimport

Tim Berners-Lee tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2012 in Londen

Eerste WWW-pagina gemaakt op NeXT-computer van Steve Jobs

De pagina werd gemaakt op een NeXT computer. Steve Jobs richtte NeXT op in 1985 nadat hij bij Apple was vertrokken. In 1993 trok NeXT zich terug uit de hardwaremarkt en op 7 februari 1997 werd het bedrijf overgenomen door Apple. De overname wordt wel omschreven als 'Apple betaalde NeXT om Apple te kopen' aangezien Steve Jobs bij zijn aantreden het Apple management grontedeels verving door het NeXT-management zodat het er in de praktijk meer op leek dat Apple werd overgenomen. En niet zonder resultaat want Apple is nu gigantisch succesvol.

Allereerste World Wide Web-pagina weer online-16478184

© CIDimport

NeXT computer

Eerste foto op WWW

Onlangs schreven we nog dat de eerste foto op het WWW zijn 20-ste verjaardag vierde. Het betrof een foto van de comedy-groep Les Horribles Cernettes die in juli 1992 online kwam. De groep bestond uit vrouwen en vriendinnen van wetenschappers van CERN.

Allereerste World Wide Web-pagina weer online-15763871

© CIDimport

Eerste foto op het WWW (vrijstaand gemaakt met Photoshop 1.0)


Wat is het internet?

Midden jaren negentig stond internet op het punt door te breken. Niet iedereen wist toen nog wat het precies inhield getuige de onderstaande video:


[Via: The Verge]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten