Als robot aanschuiven aan het kerstdiner

© CIDimport

Als robot aanschuiven aan het kerstdiner

Geplaatst: 24 december 2010 - 09:43

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:15

Redactie ID.nl

Met de hevige sneeuwval van de laatste tijd kan het zijn dat je vast komt te zitten in het verkeer of misschien is er een andere reden dat je niet persoonlijk aanwezig kunt zijn bij een kerstdiner.

Met de hevige sneeuwval van de laatste tijd kan het zijn dat je vast komt te zitten in het verkeer of misschien is er een andere reden dat je niet persoonlijk aanwezig kunt zijn bij een kerstdiner. In dat geval kan het inloggen op een robot die al klaar zit aan tafel, uitkomst bieden.

Internationaal reclamebureau Wieden+Kennedy (W+K), met o.a. een kantoor in Amsterdam, kwam met een proef waarbij mensen via Skype op een robot konden inloggen die aan tafel zaten voor een kerstdiner.

Iedereen kon zich inschrijven op de website http://www.virtualholidaydinner.com/ om 15 minuten lang met andere mensen aan tafel te praten zonder lijfelijk aanwezig te zijn. Aan tafel zaten robotten klaar met monitoren als hoofden. Via Skype kon men inloggen waarbij de beelden van de webcam op de monitor te zien waren en de gebruiker de robot kon besturen door het hoofd (monitor) te draaien.

156 mensen van 6 continenten hebben op deze manier een kwartier lang als robot aan het kerstdiner gezeten met vrienden en familie.

Een filmpje is

te bekijken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten