Amazon Echo Show is slimme speaker met scherm

© CIDimport

Amazon Echo Show is slimme speaker met scherm

Geplaatst: 10 mei 2017 - 05:38

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:33

Redactie ID.nl

Amazon kondigt vandaag de Echo Show aan, een slimme speaker met ingebouwd beeldscherm. Door er tegen te praten, voert het apparaat allerlei opdrachten voor je uit.

De Echo Show volgt de Echo-speaker op en heeft veelal dezelfde functies. Zo communiceert ook de Echo Show samen met andere slimme producten, zoals de Hue-lampen van Philips en thermostaten van Nest. De spraakassistente Alexa helpt je daarbij.

Dankzij het scherm komen er meer mogelijkheden bij. Denk bijvoorbeeld aan videobellen. Ook het weer, het nieuws en agenda-afspraken kunnen er op getoond worden, net als bewakingscamerabeelden en songteksten zodra je Spotify opzet. 

Enkele voorbeelden van spraakopdrachten zijn 'Alexa, zet de wekker om 7 uur', 'Alexa, laat me de nieuwe Star Wars-trailer zien' en 'Alexa, voeg ontbijtkoek toe aan mijn boodschappenlijst'.

Amerika

Amazons Echo Show kost 229,99 euro en is vanaf 28 juni leverbaar. Dat geldt voorlopig wel alleen voor Amerikaanse kopers. Alexa kan namelijk nog niet met zoveel talen overweg. Alleen Engels en Duits worden ondersteund.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten