Amazon onthult Chromecast-concurrent Fire TV Stick

© CIDimport

Amazon onthult Chromecast-concurrent Fire TV Stick

Geplaatst: 27 oktober 2014 - 14:30

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:18

Redactie ID.nl

Webwinkel Amazon komt met een concurrent van de Chromecast. Het Amerikaanse bedrijf heeft zojuist de Fire TV Stick onthuld, een HDMI-dongle waarmee je content kunt streamen naar je tv.

De Fire TV Stick is ongeveer een tientje duurder dan Chromecast van Google, dat ironisch genoeg nu het meest verkochte product op Amazon is. De streaming gadget van Amazon is echter krachtiger, met 8 GB interne opslag, 1 GB RAM, een dualcore processor en ondersteuning voor dualband wifi. Dat resulteert in een verbeterde streamervaring, aldus Amazon. 

Concurrentie

Daarnaast krijg je er een afstandsbediening bij, en een proefabonnement voor Netflix en Amazon Prime. De Fire TV Stick is ook aan te sturen via een app. Naast video en muziek (bijvoorbeeld via Spotify) zijn ook sommige Android-games te streamen, zolang ze dat zelf ondersteunen.

De webwinkel maakt er overigens geen geheim van de directe concurrentie aan te gaan met Google. Op de productpagina van de Fire TV Stick staat dat deze 'vier keer meer opslagruimte en twee keer zoveel geheugen heeft als Chromecast.'

Verschil

Eerder bracht Amazon al de Fire TV uit, een settopbox. Deze komt al volgeladen geladen met allerlei streamingapps zoals Netflix en Hulu. De Fire TV Stick heeft dat niet, dus je bent afhankelijk van andere apparaten. De Fire TV kost echter 99 dollar, de Stick slechts 39. De interfaces zijn verder gelijk aan elkaar. Amazon verkoopt de gadget vanaf 19 november.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten