Amazon overweegt downloaden van films

© CIDimport

Amazon overweegt downloaden van films

Geplaatst: 13 maart 2006 - 08:03

Aangepast: 19 september 2022 - 13:17

Redactie ID.nl

Volgens insiders staat Amazon op het punt om digitale versies van films te gaan verkopen. Hiervoor is de online retailer in gesprek met grote filmstudio's zoals Universal, Paramount en Warner Brothers. Verwacht wordt dat Amazon deze zomer met de nieuwe dienst begint.

Amazon overweegt downloaden van films

Volgens insiders staat Amazon op het punt om digitale versies van films te gaan verkopen. Hiervoor is de online retailer in gesprek met grote filmstudio's zoals Universal, Paramount en Warner Brothers. Verwacht wordt dat Amazon deze zomer met de nieuwe dienst begint. Filmstudio’s hadden al plannen om downloadbare versies van hun films te gaan verkopen op hetzelfde moment dat de dvd op de markt komt. Studio’s willen ook liever dat films gekocht worden dan verhuurd omdat er voor hun dan meer marge op zit.

Amazon is al een tijdje bezig om te kijken hoe ze het succes van Apple’s iTunes Music Store kan aanpakken. Behalve het verkopen van films wil Amazon misschien ook dvd’s verhuren en muziek gaan aanbieden.

De verkoop van downloadbare films is niet nieuw. Bedrijven als CinemaNow en MovieLink zijn Amazon voorgegaan. Maar wanneer een reus als Amazon op deze manier films gaat verkopen, kan de markt explosief groeien.

Het is nog niet bekend voor welke prijs Amazon films ter download gaat aanbieden, of welke films het bedrijf op deze manier gaat verkopen. Waarschijnlijk zal het een mix worden van nieuwe films en klassiekers.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten