Amber Alert bestaat 8 jaar, veel te danken aan internet

© CIDimport

Amber Alert bestaat 8 jaar, veel te danken aan internet

Geplaatst: 11 november 2016 - 07:48

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:44

Redactie ID.nl

Amber Alert bestaat vandaag 8 jaar en heeft in al die tijd geholpen bij krap 1000 vermissingen. Door de jaren heen is het systeem dankzij nieuwe technologieën telkens breder ingezet.

Amber Alerts worden door de Nederlandse politie uitgezonden bij vermiste of ontvoerde kinderen. Waar het systeem in eerste instantie vooral afhankelijk was van traditionele media en technieken zoals radio, televisie en sms, speelt het internet vandaag de dag ook een telkens belangrijke rol.

Sinds vorig jaar worden Amber Alerts automatisch getoond in het nieuwsoverzicht van iedere Facebook-gebruiker. Daarnaast is de dienst ook actief voor Twitter, maar twitteraars moeten daarvoor wel dit Twitter-profiel volgen. Op andere sites komen de Alerts binnen via reclamebanners en pop-ups. Ook is er inmiddels een Amber Alert-app, en kan men zich inschrijven om e-mails te ontvangen.

Nederland

Amber Alert kent zijn oorsprong in de Verenigde Staten en wordt sinds 2008 ook in Nederland ingezet. Sindsdien zijn er hier 23 Amber Alerts uitgegaan, onlangs nog voor de ontvoering van de 2,5-jarige Insiya Hemani. Doordat het systeem op zoveel verschillende manieren actief is, bereikt het inmiddels 88 procent van de Nederlandse bevolking.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten