Amerikaanse consumentenbond: 'Surface-laptops relatief snel stuk' 2017-08-14T10:32:19

Geïrriteerde gebruiker maakt iTunes-lied met totale stilte

Review: Sennheiser MKE 2 Elements

Amerikaanse consumentenbond: 'Surface-laptops relatief snel stuk'

Microsoft-hardware gemiddeld sneller kapot dan andere laptops

Amerikaanse consumentenbond: 'Surface-laptops relatief snel stuk'

De Surface-laptops en tablets van Microsoft zijn topapparaten, maar ze zijn ook wel erg kwetsbaar. Dat blijkt uit onderzoek van een Amerikaanse consumentenrechtenorganisatie, die ontdekte dat Surface-producten wel érg snel stuk gaan.

Het onderzoek werd gedaan door Consumer Reports, een Amerikaanse versie van de Consumentenbond. Consumer Reports bekeek ruim 90.000 laptops en tablets om te zien hoe lang die gemiddeld mee gaan en hoe snel er schade ontstaat.

Kwart

Opvallend is dat een significant deel van de Surface-modellen van Microsoft al snel stuk gaat. Ruim een kwart van alle onderzochten laptops en tablets vertoonde al binnen 2 jaar problemen. Het is niet bekend hoeveel producten er precies getest zijn.

Verschillende problemen

De producten vertonen allerlei verschillende problemen. Zo werkt het touchscreen in sommige gevallen niet meer, loopt het apparaat vast, of sluit de laptop plotseling af.

Geen goede koop

Door het onderzoek zegt Consumer Reports dat het de Surface-producten, zoals de Surface Book en de Surface Pro, niet meer aanraadt als goede koop. Dat was het eerst wel.

Hardware

Het onderzoek is slecht nieuws voor Microsoft, dat de afgelopen jaren steeds meer inzet op hardware. Naast de Surface en Surface Pro-tablets biedt het bedrijf sinds eerder dit jaar ook de Surface Book in Nederland aan. Er gaan ook al jaren geruchten dat het bedrijf stopt met de Lumia-reeks voor mobiele telefoons, en met een eigen Surface Phone-model komt - al is daar vooralsnog weinig bewijs van.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord