Amerikaanse consumentenbond: 'Surface-laptops relatief snel stuk'

© CIDimport

Amerikaanse consumentenbond: 'Surface-laptops relatief snel stuk'

Geplaatst: 11 augustus 2017 - 08:25

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:03

Redactie ID.nl

De Surface-laptops en tablets van Microsoft zijn topapparaten, maar ze zijn ook wel erg kwetsbaar. Dat blijkt uit onderzoek van een Amerikaanse consumentenrechtenorganisatie, die ontdekte dat Surface-producten wel érg snel stuk gaan.

Het onderzoek werd gedaan door Consumer Reports, een Amerikaanse versie van de Consumentenbond. Consumer Reports bekeek ruim 90.000 laptops en tablets om te zien hoe lang die gemiddeld mee gaan en hoe snel er schade ontstaat.

Kwart

Opvallend is dat een significant deel van de Surface-modellen van Microsoft al snel stuk gaat. Ruim een kwart van alle onderzochten laptops en tablets vertoonde al binnen 2 jaar problemen. Het is niet bekend hoeveel producten er precies getest zijn.

Verschillende problemen

De producten vertonen allerlei verschillende problemen. Zo werkt het touchscreen in sommige gevallen niet meer, loopt het apparaat vast, of sluit de laptop plotseling af.

Geen goede koop

Door het onderzoek zegt Consumer Reports dat het de Surface-producten, zoals de Surface Book en de Surface Pro, niet meer aanraadt als goede koop. Dat was het eerst wel.

Hardware

Het onderzoek is slecht nieuws voor Microsoft, dat de afgelopen jaren steeds meer inzet op hardware. Naast de Surface en Surface Pro-tablets biedt het bedrijf sinds eerder dit jaar ook de Surface Book in Nederland aan. Er gaan ook al jaren geruchten dat het bedrijf stopt met de Lumia-reeks voor mobiele telefoons, en met een eigen Surface Phone-model komt - al is daar vooralsnog weinig bewijs van.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten